Deling af primula er nemt. Her kommer der en vejledning på hvordan det foregår. Vist i billeder og beskrevet med ord.

Deling af Primula

Har du store klumper af primula i haven, kan de nemt deles og blive til flere planter. Faktisk er det en god ide at dele Primulaer hvert 2-3 år. Planterne vokser sig nemlig hurtigt store, og sætter ’små børn’ med hver deres lille rodnet. Nederst i indlægget finder du også lidt om frøsåning, og hvor du kan finde frø af Primula.

Deling af Primula

Deling af Primula. Sådan gør du:

Deling af Primula er bedst tidligt forår, når planterne er i vækst, eller i sensommeren, når planterne er afblomstret. Det må ikke gøres senere end september, da planter skal nå at ’sætte’ sig inden vinteren.

Deling af primula

Grav en stor plante op med rod, og skil den ad i mindre planter. Plant planterne ud i bede, og hold dem fugtige, hvis du gør det i foråret.

Primula gror bedst i halvskygge i en almindelig gødet, ikke for tung havejord.

Frøsåning af Primula.

Primula kan også sås, og der er mange steder hvor du kan finde spændende frø på nettet. Følg frøvejledningerne på posen med de indkøbte frø. Som hovedregel sås frøene sent i efteråret, eller i vintermånederne, da nogle primulafrø skal have kulde for at spirer.

Primula krydsbestøver, så du kan selv indlede en helt ny hobby ved at indsamle dine egne frø, og få sjældne og ualmindelige Primulaer ud af dine anstrengelser.

Her kan du finde frø af primula.

I England har de det største udvalg af Primulafrø, og det er svært ikke at lade sig friste, når man surfer rundt på disse sider, med de smukkeste eksemplarer der findes. Nedenstående link er de to frøfirmaer med det største udvalg.

Plant World Seed  eller Barn Primeroses

God fornøjelse med det ene eller det andet – eller begge dele.