I foråret såede jeg flere forskellige græsser. Både etårige og stauder.

Det er gået over al forventning. Men jeg er lidt i tvivl omkring Melinis Nerviglumis Savannah. Da jeg købte frøene hjem til shoppen, var de at finde under kategorien perennials – altså etårige. Det er de også i min shop, men om der er rigtigt ved jeg ikke endnu.

Melinis

Den har spiret, og har vokset sig til store flotte græsser. Men der er ikke skyggen af de flotte rødlige aks som skulle vise sig på nuværende tidspunkt. Jeg har svært ved at forestille mig at det vil ske inden kulden kommer.

Er det mon en 2 årig?

Jeg har nærlæst forskellige steder på nettet og ikke fundet svaret – er det faktisk en staude? og evt. en 2 årig der først sætter aks året efter?

Det vil vise sig, for jeg vil passe godt på de planter jeg har, og sætte dem i drivhuset vinteren over. Og hvis alt går som jeg håber på, plantes de ud på friland i foråret. Til næste år er jeg måske blevet klogere på Melinis Nerviglumis Savannah.

Melinis Savannah

Pampas Græs.

Pampas Græs som jeg også såede på samme tidspunkt, har endnu ikke andet end aflange blade. Det er vist som det skal være. Næste år skulle de gerne sætte fjer/frøstande både til friske buketter og til tørrede.

Pampas

Jeg tør ikke andet end sætte potterne med Pampas Græs i drivhuset i vinteren, da de stadig er lige små nok til at kunne overleve enten en våd vinter eller en kold vinter med frost. Vi ved jo ikke endnu hvilken vinter vi får.

Pampas Græs

Til foråret bliver de plantet ud, og så kan de nå at vokse sig store nok til at kunne overvintre i haven.