Listen er lang. I dette indlæg kan du læse om hvilke sommerblomster kan tørres. Der findes mange flere end dem jeg nævner, men et sted skal jeg jo starte. Fik du ikke læst indlægget om Statice, kan du finde det her.

Tørrede sommerblomster
Blanding af tørrede sommerblomster

Sommerasters

Sommerasters er én de mange sommerblomster der kan tørres. Jeg vidste det ikke, så jeg gjorde et forsøg, og blev glædelig overrasket.

Hvilke sommerblomster kan tørres

Det skal jeg helt sikkert også gøre i 2020, for de er virkelig smukke i tørrede buketter.

Tørrede sommerblomster

Larkspur

Larkspur vidste jeg godt kunne tørres, fordi jeg har gjort før. I 2019 havde jeg kun de blå nuancer i haven. Det har jeg planer om at gøre bedre i 2020, for alle farverne er egnet som tørrede blomster. Frøene er indkøbte og kommer også i shoppen inden længe

Morgenfrue

Morgenfrue var også en af dem der overraskede. Den kan tørres. Her er det vigtigt at du plukker på det rigtige tidspunkt, så den ikke drysser for meget. Pluk når blomsten er halvt udsprunget. De holder sine smukke farver i gule og orange nuancer. Og kan kombineres i et utal af tørrede buketter, evt. med gyldne græsser eller andet.

Matrem

Matrem er rigtig sød som tørret blomst. Både de fyldte og de almindelige. Den skal plukkes helt udsprunget, og den gule midte skal være gul og kompakt. Altså inden frøene har udviklet sig. De er smukke i blandede buketter eller alene.

Kornblomst

Kornblomst er rigtig flot tørret, og den holder sine farver. Den skal plukkes når den er sprunget halvt ud, ellers falder kronbladene af. Plukker du store ’duske’ er den velegnet som fyld, med både knopper og blade.

Solsikke

Solsikke kan tørres i flere stadier. Hvis du plukker den når blomsterne er halvt åbne, bliver den flot. Du kan også plukke når den er afblomstret, og bruge den som frøstand.

Solsikke er én af mine favorit blomster, både som frisk blomst og som tørret. Jeg har en løs plan om at så mange solsikker i 2020.

Du kan også selv teste, og se hvilke sommerblomster kan tørres