Januar og til dels februar er en slags ’stilhed før stormen’. Ikke de store fysiske udfoldelser i form af havearbejde – af naturlige årsager. Manglende lys og vejrforholdene betyder at energien er på lavblus.

Det er i disse måneder jeg snuser rundt på nettet og opdager nye spændende frø som jeg gerne vil afprøve. Også i år har jeg en længere liste af både et årige og flerårige stauder jeg kunne tænke mig at prøve.

Det er også nu jeg planlægger hvad jeg skal frøså, og hvor det skal plantes i haven. Lige meget hvor meget jeg gør mig umage, har jeg aldrig plads nok, og der er altid potter med planter der aldrig når at komme i jorden. Jeg trøster mig med at jeg ikke er den eneste med den ’sygdom’.

Stauder jeg gerne vil afprøve i 2020

Catananche caeurlea (blå og hvid Rasle blomst)

Catananche caeurlea
Catananche caeurlea

Den har jeg hørt begejstrede meninger om, men har ikke selv haft æren af den i haven, så den skal undersøges nærmere.

Pampas græs – Cortaderia selloana – i hvid og pink

Cortaderia selloana

Den er der skrevet og snakket meget om. Især inden for de tørrede blomster. Jeg har læst mig til at den kan være følsom over for frost. Pyt – jeg skal prøve den, og se hvordan det går.

Silene vulgaris – Blæresmælde.

Silene vulgaris

En gammel kending fra min kolonihave have. Den var der da jeg flyttede ind, og den vil jeg gerne indføre her i haven på fyn. Den er så fin i buketter, men kan også tørres.

Sommerblomster jeg vil afprøve i 2020.

Solsikke ’Marley’. Den er så ny at der næsten ikke er billeder at finde på nettet. Frøene koster en bondegård på nuværende tidspunkt. Men jeg håber den vil blive billigere med tiden, så alle har mulighed for at dyrke den.

Papaver Rhoeas – valmue – Amazing gray

Meget speciel Valmue. Jeg ved ikke helt om jeg syntes den er køn, men speciel det er den, så den skal testes.

Melinis Nerviglumis – græs

Melinis Nerviglumis

Jeg er ret vild med denne dunede græs I mørk rosa. Det bliver spændende at se den ’live’ i haven (og buketter)

Og det er bare en lille håndfuld af dem jeg helt sikkert skal afprøve. Der er mange flere, især sommerblomster i stærke farver. Mere om dette på et senere tidspunkt.