Det blev efterår, og vi er nu i november måned. For mange af os venter nogle mørke og tunge måneder forude. Her er der dog stadig en masse gøremål inden jeg trækker mig helt tilbage og nyder de stille aftner foran brændeovnen.

Min Clematis vokser som besat og jeg tror jeg skal finde et ekstra stativ, for fuglehuset kan snart ikke bære de mange ranker som planten har sat.

Clematis i maj måned 2020.
Clematis i oktober 2020.

I kanten af et bed har jeg spottet en af mine ynglinge. Det er Ajuga reptans Variegata ’ Burgundi Glow’

Da jeg flyttede ind her i hus og have, havde jeg en lille ’pistling’ af en plante med mig, som blev plantet et skyggefuldt sted.

De små planter breder sig lystigt.

Jeg er vildt begejstret over at opdage at den breder sig, og sætter udløbere. Den er så fin som bunddække. I de kolde måneder – efterår og vinter – får bladene de smukkeste nuancer i pink, lilla, grønt og hvidt.

I maj måned starter den med at sætte små fine blomster spir, med skønne blålilla læbeblomster. 

Blomstring i maj måned.

Inden kulden sætter ind for alvor, laver jeg ekstra planter af de små side skud den har udviklet. Dem sætter jeg i små potter, og planter ud til foråret, når de har sat et godt rodnet.

Fint rodnet. Lige til at komme i små potter.

Reptans variegata Burgundy Glow kan også plantes i krukker, og stilles på et skyggefuldt sted, hvor den vil pynte og lyse op.

Det blev til 7 små planter.

Det er stadig mildt nok i vejret til at plante planter ud (dem der har et godt rodnet). Jeg tester om Melinis Nerviglumis er vinterhårdfør eller ikke. Jeg har dog sat tre store planter i drivhuset i tilfælde af at den ikke kan overleve ude.

Eksperiment. kan Melinis Nerviglumis overleve vinteren ude i bedene?

Det er også tid til at dyrke mad i vinduskarmen. Jeg er startet med ærtespirer, som smager helt fantastisk.

Ærtespire til vinduskarmen.

Senere sår jeg mange andre små frø der skal forsyne os med grønt drys vinteren igennem. Mere om det i en senere blog. Ind til da – hav nogle gode november uger.