Blogskriveriet går lidt trægt. Det er ikke fordi der ikke sker noget i haven. Der sker simpelthen så meget at tiden løber fra mig, og når dagen er slut, falder jeg om og går ud som et lys!

Maj måned er så vidunderlig. Alt er grønt, der er et helt fantastisk lys over haven i de tidlige morgen timer, fuglene synger og jeg kan begynde at plukke af mine stauder.

Blandet buket – en af de første fra haven.

Akelejerne er begyndt at vise sig. Hele året glæder jeg mig til Akelejer, og nyder dem alle, inden de er væk. Gid der fandtes Akelejer der blomstrede over en længere periode, og gerne flere gange, som nogle stauder heldigvis gør. De fleste af mine Akelejer har jeg sået fra frø. Det er en herlig beskæftigelse, men det kræver lidt tålmodighed. De fleste blomstrer andet år fra frøsåning, men nogle kan godt vente endnu et år inden de kan nydes.

Aquilegia Clementine red

Jeg er glad for Veronica gentianoides. De blomstrer også her i maj og er bare så fine med sine lyse blomsterspir. De er gode i buketter, men du skal plukke dem lige når de er ved at springe ud, hvis du vil undgå at de drysser for meget.

Her under er det ‘Mountain Breeze’, som er yndigheden selv. Den blomstrer med en rigtig lækker lys lilla farve. Den bliver ikke højere end 15-20 cm. Og egner sig rigtig godt til krukker, eller som kantplante.

Veronica gentianoides ‘Mountain Breeze’

Jakobsstige er også begyndt at springe ud. Hos mig er én af de første Polemonium ‘Hannah Billcliffe’. En fantastisk staude som bliver større og større med årene. Den er rigtig god at plukke af, holder sig pæn flere dage i vasen, og sidst med ikke mindst, den dufter bare vidunderlig.

Polemonium ‘Hannah Billcliffe ‘

Det allervigtigste der er sket i den sidste uge i haven er at; vi endeligt har fået bygget en kompostbeholder til varm kompostering. Beholderen har 4 rum så vi har mulighed for at vende komposten, som man jo skal hvis det skal fungerer. Vi har også investeret i en god kompostkværn, så nu er vi mere end klar til at få mest muligt ud af vores urte og grøntsags have.

Kompost – kompost. Masser af kompost.

I år har jeg lagt rigtig meget energi i køkkenhaven. Hvordan det går kommer der mere om i senere indlæg. Grøntsager er nemlig det jeg ved mindst om, så jeg er ude på ‘gyngende’ grund. Jeg krydser fingre for at vi kan høste – bare lidt af det jeg forsøger mig med. Det helt centrale problem for mig, har altid været mangel på kompost til grøntsagerne. Det skulle vi så have på plads fra nu af – vi får se.