Statice er tilbage i de Danske haver, og heldigvis for det. Af alle de blomster jeg dyrkede i 2019, var Statice én af de sommerblomster som imponerede mig mest. En sommerblomst jeg absolut vil anbefale du dyrker.

Buket med tørrede Statice i blandede farver

For det første er den nem at så fra frø. Jeg såede i individuelle celler, for jeg hader at prikle. Blomsterne holder sig friske i vaser i op til 7 dage, og er rigtig fine sammen med andre friske blomster, og jo mere du plukker jo mere blomstrer de.

Små planter af Statice.

For det andet blomstrer de i meget smukke farver, og de blomstrer helt frem til frosten. Det er en god ide at give dem en eller anden form for opbinding, så de ikke vælter i blæst og regn.

Fantastisk smuk farve. ‘Rose’
Rigtig blå – sortnavn ‘Pale Blue’.

Sidst men ikke mindst giver de utrolig mange stilke, og jo mere du plukker jo mere blomstrer de. Så du skal ikke holde dig tilbage, men bare plukke løs.

En af favoritterne på grund af den fine farve. ‘Apricot’
Smuk lavendelfarvet Statice. ‘Lavander’

De er fantastiske i buketter, fordi de vokser med lange elegante stilke, og så kan de tørres, og holder farverne mange år frem. Brug de tørrede blomster i blandede buketter, eller i smukke farverige kranse. En god gave til enhver lejlighed.